söndag 22 april 2012

Tiden går, våren är på väg?

Tidern går fort, det är mycket som händer i klassrummet för både år 1 och 3. Nationella proven är snart klara och jag är i full färd med att gå igenom dem inför utvecklingssamtal. År 1 har kommit långt i skrivandet och stavning mm blir bara bättre. Efter bilderna som kommer nedan kommer några viktiga datum för resten av våren. Veckobrevet för denna vecka blev väldigt kort och eleverna fick själva skriva i både veckans ord och läsläxan. Hoppas att alla fått med sig både veckobrev och läsläxan hem. Läsläxan som jag ställer frågor om på fredagar är för att träna både läsning och läsförståelse. Tyvärr hamnar vi i det läget att några inte läst läsläxan. Det är en viktig del av skolan och elevernas läsutveckling.
Både år 1 och 3 jobbade med rörelseexperiment under veckan. Hur långt kan man böja sig åt sidan? Hur långt kan man hoppa jämnfota? och hur långt kan man gå på hälarna. Se bilder.

Vi fick även tillfälle att fråga Dennis som jobbar i klassen frågor kring varför han sitter i rullstol, se bild.
Självklart tränar vi en hel del på teatern som vi kommer att visa för skolan senare i vår. Familjer och vänner kommer att få en inbjudan snart, se viktiga datum för våren.

Inga kommentarer: