måndag 3 oktober 2011

Internationella barndagen

Första måndagen i oktober är den internationella barndagen. På denna dag är det tänkt att alla delar av samhället ska fokusera på barnets behov och rättigheter. Målsättningen är den att barn har rätt att vara barn och att få utvecklas i den bästa trygghet som vuxenvärlden kan ge. Redan 1953 antog FN:s generalförsamling resolutionen om den internationella barndagen. Unicef fick ansvaret att verka för att dagen uppmärksammas i så stor utsträckning som möjligt.
Att vara liten i världen innebär att vi vuxna har ett stort ansvar. Vägleda, trösta, stötta och göra det bästa vi kan för att barn skall utvecklas och må bra. I Funbo skola idag uppmärksammar vi denna dag i klasserna på olika sätt. Vi kommer att göra ett bildspel med flaggor från världens alla hörn och prata om barns livsvillkor både i Sverige och andra länder.


/ Peter

1 kommentar:

Unknown sa...

Ellinor berättade igår att det var barndagen. Jag frågade vad det betyder och fick till svar att det var den dagen man skulle tänka på alla barn. Jag kommenterade då med att "men vad bra, då tänker jag på dig idag då." Svaret blev "men mamma, du ska tänka på mig varje dag".
Ok då.