fredag 28 oktober 2011

veckobrev för v 44

En vecka full av arbete och spännande saker i klassrummet. Vår lärarstudent Emelie har hållit i mycket av undervisningen i klassen som hon och jag har planerat tillsammans. År ett har nu jobbat igenom nästan 20 bokstäver av vårt alfabet. Vi har jobbat med två bokstäver varje vecka och följt upp det på olika sätt under veckan med arbete kopplat till bokstäverna på olika sätt. Vi har jobbat vidare med att gå igenom hur man mäter med linjal. Vi gick gå igenom vad ordet centimeter betyder och hur många centimeter det går på det som heter decimeter. Det viktiga i detta är att visa på olika utseende på linjaler, måttband och tumstock.
År tre har jobbat en hel del med datorer och digitalkamera. Det började med en genomgång hur man skriver dikt. Sedan fick de själva bestämma om de ville utgå från en bild de själva tagit utomhus eller om bilden skulle tas efter att de skrivit dikten. Dikterna lägger vi ut på bloggen.
De flesta hade med sig glasburk som de kunde ta hem slime i som de gjort tillsammans med Emelie. Alla var mycket engagerade i detta och tyckte att det var roligt. Onsdagen började med att prata lite om olika saker att äta. Bland annat så fick vi smaka på frystorkade jordgubbar som används på rymdresor. Sedan fanns det tre olika smaker av små gräshoppor. Nästan alla vågade smaka och det var verkligen spännande. Efter en del tjat så fick de även Monica och Emelie att smaka, se bilder på bloggen. På torsdagen åkte år 3 till Uppsala med Peter. Vi hann med en hel del. Vi vandrade upp till slottet, när vi sedan gick förbi Carolina Redeviva frågade någon om det var där Silverbibeln låg. Med gott om tid så gick vi in för att ta oss en titt. Vi gick sedan ner och åt den medhavda matsäcken. När vi var klara med det så besökte vi Gustavianum och sedan en rundvandring i Uppsala Domkyrka. Summa av kardemumman var det en mycket trevlig dag. Veckan avslutades med en hel del jobb i klassrummet med läsläxa mm. Vi fikade och tackade av Emelie som nu slutar sin praktik hos oss.

Veckan som kommer är det höstlov. Inga läxor eller idrott. Nästa veckobrev kommer fredagen veckan därpå. Vi önskar alla en mycket bra och skön vecka.
Matlistan:
Måndag:  Planeringsdag
Tisdag: Kycklinggryta med ris
Onsdag: Fiskgratäng med potatis
Torsdag: Lasagne med kalkon
Fredag: Hamburgare med bröd

Inga kommentarer: